Εκτύπωση

Παιδική Παχυσαρκία

Ένα πρόβλημα που μας ενδιαφέρει όλους μας. Για μια σωστή και υγιεινή διατροφή δεν αρκεί να προσέχουμε μόνο τη τρώμε αλλά πως, πόσο, και πότε το τρώμε. τα παιδιά γίνονται παχύσαρκα για διάφορους λόγους . οι πιο συνηθισμένοι είναι οι γενετικοί παράγοντες (κληρονομικότητα) , η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η κακή διατροφή η συνήθως ο συνδυασμός των παραπάνω. Στο κέντρο διατροφής Mediterranean Corpus, γίνεται προσπάθεια φροντίδας στελεχωμένη από ειδικό παθολόγο γιατρό, κλινική διαιτολόγο, στα πλαίσια αιματολογικού έλεγχου για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας!

Τι φταίει;

Γιατί ένα παιδί γίνεται παχύσαρκο;

  • Tο 77% των παιδιών δεν τρώει σχεδόν πότε μαζί με τους γονείς του και περνάει πολλές ώρες μόνο του στο σπίτι
  • Tο ‘σπιτικό’ φαγητό αποτελεί για πολλά νοικοκυριά μια συνήθεια όχι καθημερινή, η ακόμα και μια πολυτέλεια. Η μητέρα δουλεύει, είναι πολυάσχολη, και η εύκολη λύση του φαγητού από έξω γίνεται όλο και περισσότερο συνήθεια για τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια.
  • Tα παιδιά τρώνε σε ταχυφαγεία ( εστιατόρια τύπου fast food) σε ποσοστό 7-42% τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα
  • Iδιαίτερα τα αναψυκτικά έχουν ενοχοποιηθεί και συσχετιστεί με την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας .
  • Η διατροφή στα σχολικά κυλικεία δεν είναι κατάλληλη
  • Η αδυναμία των γονιών ένα ισορροπημένο και υγιεινό πρωινό τουλάχιστον στα παιδιά τους, τους οδηγεί στην εύκολη λύση του χαρτζιλικιού.
Τι μπορούμε να κάνουμε;

Στην Mediterranean Corpus η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας.

  • Παρέχεται ιατρική υποστήριξη και ανάλυση θρεπτικών συστατικών ολόκληρης της εβδομάδας λεπτομερώς, ώστε τα στοιχεία να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδιάτρους .
  • Τα παιδιά, σε συνεργασία και με τους ίδιους τους γονείς μαθαίνουν την αξία της σωστής διατροφής και της άσκησης.
  • Βοηθάμε τους γονείς να αλλάξουν της διατροφικές συνήθειες και των παιδιών τους , και της δικές τους, παρέχοντας διατροφικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στα ωράρια και της διατροφικές συνήθειες της οικογένειας
  • Η επιθυμητή απώλεια βάρους προέρχεται έτσι σταδιακά και χωρίς το παιδί να στερηθεί τίποτα, αποφεύγοντας αυστηρές δίαιτες. Το παιδί μαθαίνει έτσι πώς να αγαπάει την σωστή διατροφή και να μην την θεωρεί συνυφασμένη με τη στέρηση φαγητού.

Αντιμετωπίζουμε την παιδική παχυσαρκία με μια συγκεκριμένη επιστημονική μεθοδολογία, με ιατρικό αιματολογικό και μεταβολικό έλεγχο, γιατί τα παιδιά άμα τους εξηγήσουμε σωστά, μεριμνούν και περιφρουρούν και τους εαυτούς τους και τους γονιούς τους. Γίνονται υπεύθυνα με απλά λόγια. Επίσης, δεν ξεχνάμε ότι φροντίζοντας την υγεία των γονιών μέσω της διατροφής ενισχύουμε τις πιθανότητες να "χτίσουμε" γερά και υγιή παιδιά, αφού οι ίδιοι αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους. Τα τμήματα ενηλίκων για την αντιμετώπιση παχυσαρκίας λειτουργούν εξίσου δυναμικά με την υποστήριξη παθολόγου ιατρού, ιδιαίτερα για περιπτώσεις αντιμετώπισης διαβήτη, υπερχοληστεριναιμίας, υπέρτασης, υπερλιπιδαιδίας ,υποθρεψίας κ.α ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ...............ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΠΑΙΔΙΑ!!

Twitter

No tweets found.